Инсталиране на покрив за плевня: подхождаме към процеса разумно

За жителите на частна къща плевнята е незаменим атрибут. Там можете да съхранявате всичко, с което не искате да засипвате дома си: например градински инструменти, някои инструменти или просто големи предмети. Освен това има желаещи да придобият домакинство, тогава плевнята ще се превърне в местообитание за домакински съдове. Решението за какво ще се използва плевнята зависи от нейния размер, външен вид и организация на вътрешното пространство.

Когато проектирате плевня, можете да се обърнете към професионалисти или да направите всичко сами, като действате според чертежите на стандартни проекти и видео инструкции. Обикновено вторият вариант е по-популярен, ако бъдещата структура служи изключително за практически цели. Но ако вашата плевня е част от пълноценно решение за архитектурен ландшафтен дизайн, тогава е по-добре да оставите този въпрос на специалисти.

Какъв трябва да бъде покривът на плевнята
Какъв покрив ще има плевнята – едноскатен или двускатен – зависи от вас. При избора можете да се ръководите от лични предпочитания, налични материали или желание да спестите пари. Не забравяйте за прозорците при проектирането на фасадата – те ще осигурят естествена светлина.

Основното нещо е да се осигури наклон от най-малко 25 градуса, което ще осигури топене на снега и нормален воден поток.

Ако искате дървената конструкция да издържи възможно най-дълго, трябва да помислите за обработката й със специални инструменти, които ще предотвратят образуването на гниене и мухъл. За да се гарантира непропускливостта на влагата на покрива, под покривния материал се полага покривен материал, като се монтира с припокриване от долната част на покрива до билото. На билото се поставя допълнителен лист, за да се избегне изтичане.

За покрива на дървена сграда е подходящ всеки лек и евтин материал: например ондулин или херпес зостер. Но ако вашата плевня е капиталова конструкция, изработена от блокове или тухли, тогава можете да използвате, например, метален профил.

навесен покрив
Такъв покрив има наклон в една посока и трябва да се разбере, че интериорът също ще има различна височина, съответстваща на този наклон, което е най-добре да се направи от фасадата до задната стена.

Подпората за покрива, който има един наклон, е предната греда и конусовидни ленти. Гредата е прикрепена над предния панел, но летвите са заковани към страничните стени.

От двете страни на стелажите са монтирани надлъжни дървени летви с размер 4×10 мм. Такива конструкции трябва да се простират отвъд краищата на стените на разстояние най-малко 20 см. Таванните греди се монтират върху тях в напречна посока на стъпки от 60-80 см. Закрепването се извършва с помощта на специални ъгли и пирони.

Обшивката на тавана не е необходима. Това ви оставя повече място за използване. Касата се полага на стъпки от 50 см в посока на наклона с помощта на пирони и тел. Отстрани е необходимо да се направи освобождаване до 20 см.

Свързани публикации