Какъв трябва да бъде ъгълът на наклон на покрива под покритието Shinglas?

Въпрос
Въпросът ми е какъв е ъгълът на наклона, ако покривът е покрит с керемиди Shinglas?

Отговор
Аз бих попитал малко по-различно: какъв е максималният ъгъл на наклон при покриване на покрива с битумни керемиди? Да предположим, че шиндлите Shinglas могат да се полагат при максимален наклон от 12 градуса – това ни казват инструкциите. Ако обаче сте избрали такъв ъгъл на наклон, трябва да вземете редица мерки, за да избегнете попадането на вода под покрива. ВАЖНО! Под Shinglas трябва да инсталирате хидроизолационен килим. Необходимо е да се постави такъв материал в напречно сечение от 100 mm отдолу нагоре, а ако е надлъжно, тогава 150 mm. Разточваме ролка килим успоредно на надвесите на корниза. Покриваме ставите с битумен мастик.

Керемидите Shinglas са най-качественият материал, обмислен до най-малкия детайл. Компонентите са с добро качество и лесен монтаж. Производителят има международен сертификат за качество. Дори такъв материал отговаря на всички изисквания за надеждност, той е издръжлив и има европейски стандарт за качество. Следователно, потребителят реагира на този покрив по изключително положителен начин.

Меките плочки Shinglas имат редица предимства, ще разгледаме само основните.

Процентът на отпадъците след монтажа е не повече от 5 процента. Почистването им е лесно и не представлява особен проблем.

Материалът има повишена устойчивост на замръзване, което се сравнява благоприятно с неговите аналози и със сигурност увеличава живота на вашия покрив няколко пъти.

Снегът не слиза рязко от покрива, той е доста груб, което позволява снегът просто да се стопи, а не да се натрупва на покрива в огромни блокове.

Материята е удобна, опаковката се влачи лесно от един човек.

Теглото е малко, не е необходимо да укрепвате допълнително основата на къщата.

Структурата на материала е такава, че покривът ще бъде абсолютно безшумен, няма да чуете шума от дъжд и градушка.

Плочката Shinglas е абсолютно безопасна, тъй като не създава статично електричество, следователно не привлича мълния. Абсолютно огнеупорен е – не пали, дори и открит пламък да попадне върху него. Не са необходими специални крепежни елементи. Също така този тип плочки са устойчиви на различни химикали – киселина и валежи.

Влагоустойчивост – при полагане плочките се полагат като едно цяло, без да са необходими допълнителни хидроизолационни материали.

Няма да има почти никакви експлоатационни разходи – няма нужда от ремонт и тониране.

Оригинален дизайн и визия на всяка колекция, която се вписва перфектно във всеки стил и пейзаж.

Свързани публикации