Как да изберем гъвкави керемиди за покрив

За покрива на покрива често се използват гъвкави керемиди, което се дължи на неговите характеристики. За да решите дали този материал е подходящ или не, трябва да проучите съществуващите видове, предимства и недостатъци и основните характеристики. Освен това трябва предварително да се запознаете с критериите за избор и да разберете как да поставите такива плочки.

Гъвкавата плочка за покриви е пластмасово покритие, което се произвежда под формата на малки керемиди (сегменти). По този начин се отнася до материалите на парче. По принцип такъв покрив се използва за подслон на скатни покриви с наклон от 12 °.
Продуктите могат да бъдат с различни форми и цветове, но те са обединени от една особеност – всички листови плочи са с малки размери, едната от страните има фигурен изрез. Тези листове се припокриват, което имитира обикновените плочки.

Характеристики на покривния материал
На територията на Руската федерация гъвкавите плочки се появиха не толкова отдавна. Материалът е изобретен в САЩ, откъдето след това идва в Европа и Русия. Битумните керемиди станаха популярни поради своята производителност и дълъг живот. Продуктът съчетава характеристиките на меките ролкови материали и свойствата на плочките.
Продуктът се произвежда под формата на еластични хоризонтални плочи с характерен модел. Средната дължина е 1 м, а ширината е 30-35 см. Такъв покрив имитира керамични плочки, дървени стърготини, керемиди и шисти.

Свързани публикации