Как да изберем пароизолация за покрив

Тънкият и лек материал не само ще предпази покрива от вода, но и ще предпази конструкцията от повреда. Не е трудно да се купи изолация: на руския пазар има голям избор от материали. Обърнете внимание на характеристиките на продукта, включително дебелината.

Пароизолацията е необходим компонент на хидроизолационния пай. От това зависят безопасността и експлоатационният живот на финишното покритие и на целия покрив като цяло. Водната пара се издига нагоре, достигайки до покривната торта. Ако не е покрита с нищо, скоро ще стане влажна и ще загуби защитните си свойства, а влагата бързо ще унищожи покрива.

Парна бариера е филм или плат, чиято структура не позволява на влагата да проникне, но позволява на въздуха да преминава. Изолацията се използва както на плоски, така и на стръмни покриви.

Изолационният слой предпазва рамката и изолацията от намокряне, натрупване на пара и влага. Кондензът образува гъбички, които засягат дървените конструкции и изолацията. Без хидроизолация щайгата, подпорите и гредите започват да гният и постепенно да се срутват.

Свързани публикации