Как да изградим покрив на балкон

За много собственици на апартаменти монтирането на покрив на балкона е просто необходимост. Това важи за тези, чието жилище се намира на последния последен етаж и ако няма горен таван над балкона, поради което не е защитен от сняг, дъжд и други фактори на околната среда.

Освен това, без покрив на балкона, остъкляването му е невъзможно, а остъкленият балкон е много по-полезен и удобен за използване: можете да се отървете от излишния шум от улицата, по-лесно е да поддържате топлината в къщата и избягвайте течения и прах, подобряват се условията за съхранение на балкона.

Създаването на покрив на балкон се състои от три етапа: подготовка на материали, изграждане на рамка, монтаж и покриване с покривен материал. Покривите на балконите са два вида: рамкови и рамкови и изискват подходящи материали за тяхното производство. Рамковият покрив е изработен от метални летви, които са закрепени към основата – метален парапет. Ако основата е направена от бетон, тогава летвите са прикрепени към нея и към страничните му части. Рамковите покриви се различават от рамковите по по-ниски цени и лекота на монтаж и се монтират върху металопластични прозорци. Но рамков покрив е подходящ за малки балкони с ширина до един метър и дължина до три метра.

След като покривната рамка е заварена от метални заготовки, тя може да бъде фиксирана към стената с помощта на анкерни болтове. За да се увеличи здравината на покрива, предната му част се опира на стълбове, прикрепени към парапета чрез заваряване или към пода с анкерни болтове.

Когато монтирате покрива, трябва да помните и за неговия наклон – най-малко 30 градуса, в противен случай той ще натрупа вода и сняг върху себе си, а когато го монтирате, се уверете, че поставянето му не създава проблеми при остъкляването на балкона.

Що се отнася до покрива на покрива, най-практичните материали са метални керемиди и поцинкована желязна велпапе. Причината за това е тяхната здравина и надеждност при тежки натоварвания в аварийни ситуации.

При монтажа на покрива е важно да се спазват всички правила за хидроизолация. Уплътнението ще помогне за предотвратяване на изтичане на покрива, както и използването на материали, които не са напълно устойчиви на влага, за довършване на балкона, което значително удължава живота на цялата конструкция.

Допълнително свойство на покрива може да бъде и звукоизолацията, която може да се осигури чрез използване на самозалепващ се уплътнител с дебелина само 3 мм, способен да абсорбира до 80% от целия шум.

Свързани публикации