Как да изградите бедрен покрив със собствените си ръце

Покривът е един от важните елементи на всяка сграда. Добре обмисленият и изработен покрив предотвратява проникването на атмосферни валежи, неканени гости и запазва топлината. Освен това може да служи като чудесно допълнение и декорация на цялата сграда. В тази статия ви каним да научите всички подробности за това как да изградите бедрен покрив със собствените си ръце.

Няколко факта за бедрен покрив
Тазобедрен покрив означава четирискатна конструкция, която има чифт дълги склонове, трапецовидна форма и чифт къси склонове, направени под формата на триъгълник. В процеса на изграждане на тазобедрен покрив със собствените си ръце възникват специални трудности при изграждането на фермена конструкция, която едновременно се състои от външни, обикновени и наклонени греди.

Тазобедреният покрив има редица положителни аспекти. Той се справя добре с натоварвания от вятър. Благодарение на това се наблюдава неговата дългосрочна ефективност. За да постигнете най-добър резултат, на етапа на проектиране трябва да помислите за следните нюанси:

Изберете най-успешния строителен материал, за да постигнете висококачествен резултат.
Определете количеството на валежите, което е характерно за определен регион на страната.
Определете възможното натоварване от вятър.

С цялата горепосочена информация ще можете да закупите материал, който отговаря на всички нужди. Освен това ще бъде възможно да се направят необходимите изчисления по отношение на избора на ъгъла на наклона на тазобедрения покрив.

Характеристики и опции за бедрен покрив
Важна характеристика на този покрив е, че склоновете не покриват цялата дължина на сградата наведнъж. Полученото пространство е покрито с къси склонове. Когато изчислявате, не можете без таблица на Питагор и релса за маркиране. За да завършите проекта перфектно, точните изчисления ще помогнат.

Има няколко разновидности на тази структура. На външен вид може да прилича на някои други видове покриви:

Класическата версия с четири наклона. Има права гредова система. Освен това покривът е оборудван с ъглови ребра, които вървят в съответствие с билото. Всички надвеси имат еднаква височина. Що се отнася до крайната част, тя има триъгълна форма. Останалите части имат трапецовидна форма.
Хидравличен покрив с четирискатни елементи. Това също е покрив, състоящ се от четири наклона. Всичките му ръбове се събират в една точка, така че всички склонове ще имат еднаква триъгълна форма. Ако погледнете отстрани, тогава този дизайн ще прилича на палатка. Това решение може да се счита за успешно за изграждане на квадратна форма.
Вариант на датския покрив. В този случай в горната част на сградата има къси склонове с фронтони. Има и варианти с комбинация от японски дизайни, известни като иримоя. Това решение ще бъде оптимално при подреждане на тавански помещения с вертикални прозорци.
Счупен бедрен покрив. В повечето случаи е известна като четирискатна таванска конструкция. Благодарение на тази форма таванското помещение ще има възможно най-големите размери. Ако го погледнете от страна на финансовите разходи, тогава това е най-скъпото, тъй като изисква сериозни финансови инвестиции за закупуване на строителни материали.

Свързани публикации