Как да положите покривен материал на покрива

Всеки покрив изисква индивидуален подход при монтажа. Няма два еднакви дизайна. Това се отнася не само за скатните покриви, но и за плоските. Материалът, който се използва от много години за настилка на плоски покриви, е покривният материал. Как правилно да го поставите върху подготвената повърхност? Нюансите на монтажа и разновидностите на покривния материал ще бъдат обсъдени в статията.

Какво да избера
Важно е да се разбере, че на пазара можете да намерите не само класическия покривен материал, но и неговите производни, в които са отстранени някои недостатъци. Сред основните видове са:

рубероид;
еврорубероид;
Стеклоизол;
Бикрост.

В класическата версия покривният материал е валцуван материал, основата на който е дебел картон. Последният е покрит от двете страни с битумен състав, който осигурява необходимите качества. Недостатъкът на това решение е неговата известна крехкост. Картонът лесно се къса по време на полагане, така че трябва да се избягват силни прегъвания по време на полагане. Европокривният материал има определени разлики от обичайния. Една от тях е да се използва текстилна хартия, която е по-здрава от обикновения картон. Текстилната хартия също е покрита от двете страни с битумен състав, но последният има допълнителни добавки.

Те са полимерни съединения. От една страна, полимерните съединения увеличават експлоатационния живот на продукта, а от друга го правят по-издръжлив и еластичен. Освен това се използва многослойна технология. Отгоре европокривният материал има минерален прах. Гарантира допълнителна защита от механично въздействие, както и от слънчева светлина. Дъното на покривния материал е филм, който осигурява хидроизолация и също така е индикатор за правилната температура преди монтажа. Bikrost и Stekloizol са издънка на класическия покривен материал. Тези материали имат подобен подход в производството, но се произвеждат от различни компании. Разликата е не само в добавките към битумния състав, но и в основата. В ролята му може да бъде фибростъкло или фибростъкло. Познавайки състава и компонентите, можем да подчертаем положителните аспекти на покривния материал:

без допълнително натоварване на покрива;
устойчивост на химически влияния;
биологична устойчивост;
възможността за самостоятелно полагане;
дълъг експлоатационен живот;
отлични хидроизолационни свойства;
устойчивост на температурни промени.

Свързани публикации