Как да поставите велпапе на покрива

Полагането на велпапе върху покрива на частна къща е популярна опция за покрив. Избира се за завършване както на елитни жилищни сгради, така и на стопански постройки. За всяка ситуация се избира определен тип велпапе.

Въпреки това, предимствата на този материал се отнасят за всеки от тях. Инструкциите за полагане на гофриран покрив на покрива ще ви помогнат да се справите с работата доста бързо без ненужни затруднения.

Предимства на велпапето
Металният профилиран лист има редица предимства пред другите покривни материали. Сред тях трябва да се подчертае:

висока надеждност и издръжливост;
способността да фиксирате листовете със собствените си ръце, без да поръчвате услугите на професионалисти;
голямо разнообразие от нюанси на профилиран лист;
вълнообразните покриви могат да имат различни конфигурации;
дълъг експлоатационен живот и лесна поддръжка.
Такива предимства позволяват използването на профилирания лист за полагане върху твърди конструкции.

Изборът на велпапе
Когато е избран профилиран лист, трябва да вземете решение за маркировката на избрания продукт. Обикновено знакът C8 е в началото на реда. Затваря серията H158. Профилът трябва да бъде избран в съответствие с дизайнерските характеристики на покрива. Наклонът се изпълнява толкова повече, колкото по-ниска е марката велпапе. Ако се реши да изберете продукти от C8 до C25, наклонът на покрива се създава най-малко 15 градуса.

При създаването на наклон теглото се отстранява от покрива. Дълбочината на профила също значително влияе върху избора на марка велпапе. Някои продукти са оборудвани с усилващи елементи. Разстоянието между решетките на щайгата е създадено така, че да издържи натоварването от сняг през зимата. Този индикатор също зависи от марката велпапе.

Всяка марка има доста голям диапазон от размери. Листовете могат да бъдат изработени с дебелина до 1,5 мм. Широчината достига 125 см, а максималната дължина на листовете е 12 м. За припокриване е по-добре да изберете скъпи марки. Те се обработват с полимерни съединения. Такива листове са по-добре защитени от външни влияния.

Изисквания и правила за закрепване на велпапе
Можете да разберете какъв вид велпапе е необходим за конкретна ситуация, когато изучавате материала. Това е стоманено покритие, което се използва за различни работи: създаване на огради, облицовка на стопански постройки, създаване на висококачествен покрив.

Декингът има проста структура. Основата е стоманен лист с малка дебелина. Произвежда се чрез студено валцуване на специално оборудване. След това върху него се нанася антикорозионно покритие.

За да създадете покрив, трябва да изберете скъпи материали, които имат полимерно покритие. В такива продукти цинкът се нанася върху хром, след което се грундира и се нанася полимерна боя. За покрива могат да бъдат избрани различни видове велпапе. Можете да разберете кой тип материал е подходящ за тази задача, като маркирате продукта – C, HC, H. В процеса на избор се обръща специално внимание на следните критерии:

Тип гофриране – за покриви е по-добре да изберете трапец и вълна.
Височина на гофриране – добър вариант би бил индикатор от 20 до 35.
Дебелина на листа. Тя трябва да бъде най-малко 0,8 mm (за покриви).

Свързани публикации