Как да поставите покрива правилно

Покрив? Ако се замислите, ние не му обръщаме особено внимание. Междувременно покривът е много сериозен. В края на краищата всяка сграда (от къща до обикновена плевня) не може без горен капак, а именно без покрив. Ако дадем по-сериозна дефиниция, то покривът (покритията на сградата) е горната конструкция на сградата, която служи за защита от атмосферни валежи. Значението на покрива в живота на всяка сграда или конструкция не може да бъде надценено. В крайна сметка трябва да сменим покрива – и сградата веднага се трансформира. И първото нещо, което бягаме да ремонтираме (след тоалетната и банята) е покривът. Ето защо е много важно да се намери специалист за подмяна или за правилната конструкция на покрива. Вярно е, че понякога, ако е възможно, го правим сами.

Така че, ако имате един чифт работещи ръце и за предпочитане две (ще бъде по-лесно и по-забавно да работите), тогава можете да се захванете за работа. Само не забравяйте, че всичко има своя основа. Основата на покрива е конструкцията на фермата. Той определя формата на бъдещия покрив, както и неговата здравина и твърдост. Основният материал са дъските. В момента никой вече не използва кръгла гора, тъй като не е рентабилна. По-добре е да изберете ширината на дъската въз основа на размера на бъдещия покрив, но не по-малко от 50 * 100 мм. За вашето въображение дървеният материал с кант е най-подходящ. Това е доста удобен материал и изисква малко разходи. Също така е важно да знаете за подаването на стрехите и използваните подови плочи.
В момента покривите са както следва:

-навес (базиран на две противоположни стени, имащи различни височини);
-фронтон (състои се от две равнини, които почиват върху стени с еднаква височина);
-шатрова (има четири еднакви наклона с триъгълна форма, където върховете се събират в една точка);
-бедро (страничните склонове са трапецовидни, а крайните склонове са с триъгълна форма).
След като сте взели решение за покрива и неговия дизайн, можете да пристъпите към директното изграждане. Покривът се състои от носеща конструкция (дървени греди, греди, сглобяеми форми), покривна основа, изолационен слой и самия покрив. Гредите са основната част от конструкцията, която е проектирана да издържа на тежестта на покрива, натиска на сняг и вятър. Гредата е конструктивен елемент, греда, работеща главно при огъване.

Също така е необходимо да запомните, че всеки покрив има собствен наклон. Например, ако духа предимно вятър, тогава имате нужда от плосък покрив, при който наклонът не надвишава 3-5 градуса. Ако имате много валежи (вали през цялото време), тогава най-добрият е наклонен покрив с наклон от 40-45 градуса. Наклонът на покрива също зависи от избрания материал за покрива.

По този начин, такова просто нещо като изграждането или подмяната на покрив не е никак проста работа. И изглежда, че си струва да го направите? Затова подходете сериозно и отговорно към този въпрос!

Свързани публикации