Как да построите покрив със собствените си ръце

Покривът “направи си сам” е преди всичко сто процента гаранция, че вашият покрив ще бъде с високо качество. Когато правите покрив за къщата си, няма да бъдете хак, защото знаете, че спукан и спукан покрив ще доведе до по-скъп ремонт, отколкото просто да поправите дупка в покрива. Качеството на изработката на покрива е много важно изискване при изграждането на покрив със собствените си ръце, тъй като покривът е много важен за вашия дом.

И все пак, как да построите покрив със собствените си ръце или сами да поправите съществуващ покрив. Преди да започнете работа, трябва внимателно да проучите проекта на къщата или ако това е ремонт на покрив и нямате проект на къща, тогава трябва да проучите дизайна на съществуващия покрив. Най-важната основа при изграждането на покрив със собствените си ръце ще бъдат гредите, които са рамката в бъдещия покрив. От изработената от вас рамка ще зависи здравината на цялата покривна конструкция, нейната здравина и твърдост, както и формата на покрива и общия вид.

Обикновено покривът се прави ръчно от фермена конструкция. Материалът за гредите са дъски с ръбове, дебелината на дъската трябва да бъде най-малко петдесет милиметра, а ширината на дъската може да бъде от сто и петдесет до двеста и петдесет милиметра. Но не е необходимо да използвате дъска за греди, можете да използвате и дървен материал. При избора на материал за производство на трупи е необходимо да се вземе предвид какво натоварване ще се отрази на самия покрив. Разбира се, колкото по-голямо е натоварването на лаговете, толкова по-издръжливи трябва да бъдат те. Също така е важно да знаете за металните покриви и други покривни материали.

Освен това, в процеса на изграждане на покрив със собствените си ръце, трупите трябва да бъдат покрити с дъски – това е така наречената щайга. Структурата на щайгата директно зависи от това с какъв материал ще покрием покрива. Ако ще покриете покрива с някакъв мек материал, тогава трябва да направите щайга от шперплат с дебелина най-малко 10 мм, така че покривът да е здрав и издръжлив, а ако ще направите покрив от метални плочки или шисти, тогава ще бъде достатъчно за щайгата и дъските, само за метални плочки е необходимо да биете дъската по-често, отколкото за шисти.

„Как да построите покрив със собствените си ръце“ не е много труден въпрос и в тази не трудна задача ще ви е необходим електрически инструмент като електрическа бормашина, електрически прободен трион и други ръчни дърводелски инструменти. Всички тези инструменти трябва да са в изправност и да отговарят на стандартите за защита на труда за дърводелство.

Свързани публикации