Как да прекарате тръба през покрива от ондулин

Грешките на покрива са неприемливи. Това засяга целостта на конструкцията и нейната издръжливост. Ондулин е спечелил доверието със своите качества и характеристики. И ако сте успели да завършите монтажа на покривния материал, тогава възниква друг проблем: как да изведете тръбата от ондулина през покрива. В края на краищата ще трябва да направи дупка, която трябва да бъде запечатана с високо качество.

Всъщност работата е проста, тъй като самите производители предоставят подробни инструкции и видеоклипове как да свършите работата. С тях тръба на покрива, изработена от ондулин, няма да наруши целостта на покрива. Ще разгледаме характеристиките на ондулин и самата технология за отстраняване на тръби, вентилация или комини.

Предимства на ондулин
Популярността на покрива на този материал е получила с причина. Ондулинът е вид мек покривен материал на базата на битум. Външно по форма прилича на шисти, но тук свършват всички прилики. Благодарение на специалния си състав, той има много предимства и е лесен за работа. Материалът е изработен от целулозни влакна, битумни състави, минерални компоненти, багрила и втвърдителни смоли.
Какво дава? Реже се лесно, не се рони и не се напуква като шифър, така че през направения отвор лесно може да премине вентилация или комин. Ондулин има такива положителни качества:

Отлично представяне и високо качество благодарение на състава.
Производителите произвеждат допълнителни елементи: гребен, долина, уплътнителни материали и скоби. Те правят покривите още по-лесни. Следователно всеки може да работи с покривен материал.
Ондулин е лек и лесен за транспортиране.
Дългият експлоатационен живот, заедно със средната цена, повишава позицията на продуктите.
Той е безопасен за хората и екологичен.
Монтажът не е труден. Фиксирането се извършва с покривни гвоздеи, а наличието на вълни прави процеса още по-лесен. Можете да навигирате през тях.
Богата гама от продукти в различни цветове.
Потиска шума от дъжд. Ако говорим за метален покрив, тогава наемателите се оплакват от ужасния шум по време на дъжд. Това не се наблюдава при ондулин.
Материалът може да се реже с ножовка, монтажен нож или електрически прободен трион. Не са необходими високотехнологични инструменти.

Свързани публикации