Как правилно да съставите план за покрива на къща с плосък тип?

Предимства на плоския покрив
Първото и най-важно предимство на сградите с плосък покрив е възможността покривът да се използва като платформа за малък басейн, шезлонг или зимна градина.
Плоският покрив придава на вашия дом модерен и стилен вид. Ще се хареса на хора, които следват най-новите европейски тенденции.

Освен всичко друго, проектите на къщи с плосък покрив са по-евтини за проектиране и инсталиране.

Минуси на плоските покриви
Конвенционалните скатни покриви имат подпокривно пространство, което осигурява добра топлоизолация, но плоските покриви не го правят. Ето защо таванското помещение трябва да бъде направено много топло. Тоест ще е необходимо да се извърши топло- и хидроизолация с помощта на модерни и скъпи материали.

Монтажът на плосък покрив трябва да се извършва само от специалисти при спазване на всички строги изисквания. В противен случай можете да получите течащ покрив, който не може да издържи дори малък снеговалеж.
Сериозен недостатък е натрупването на сняг, който ще трябва да се почиства ръчно. Разбира се, можете да се борите със снежните преспи с по-модерни методи, например с помощта на топъл кабел (снегът постоянно ще се топи и водата ще се оттича от самия покрив).

Разработване на покривен план
При изграждането на сграда е необходим план за плосък покрив. Рисунката универсална ли е или не? Много хора задават този въпрос. Еднозначният отговор е не! Това, което работи добре за един дом, може да не работи изобщо за друг.

Планът на покрива е просто задължителен за сгради с вътрешен дренаж, независимо от сложността и формата на сградата. При сгради с външен водосток покривен план се разработва само със сложна конфигурация и когато на покрива има надстройки, вентилация и др.

При планирането на покрива планът на сградата е разделен на поредица от правоъгълници. Тези правоъгълници задължително трябва да вървят един върху друг и всяка от страните им напълно или частично да излиза извън външните контури на плана. След това върху всеки правоъгълник се изграждат изображения на покрива, като се започне от по-широкия.

Свързани публикации