Монтиране на ветропоказател на билото на покрива или комин

Трябва да се отбележи, че правилната работа на флюгера директно зависи от нейната компетентна инсталация. Най-често тези битови метеорологични инструменти, които показват посоката и скоростта на вятъра, са фиксирани върху билото на покрива или върху комина.

Основни принципи на монтаж
Изборът на място за закрепване е най-високата точка на покрива.
Важно е правилно да определите местоположението на кардиналните точки за вашия дом, за да не направите грешка с монтажа на розата на вятъра.
Избраната от вас фигурка за бъдеща декорация може да бъде изработена от различни материали. Заедно с обичайния метал, можете да използвате пластмаса или дърво. Но основното е правилното закрепване. Стоманена тръба е прикрепена към вертикален прът. Фигурката се намира на тръбата.
Важен критерий за правилния монтаж на флюгера е свободното му движение под действието на ветровите маси. За да направите това, е необходимо да се предвиди монтаж на лагер в основата му. За да увеличите чувствителността на флюгера, можете да инсталирате два лагера. В допълнение към основните функции, това ще помогне за повишаване на надеждността. Въпреки че сега има нови технологии за проектиране на ротационния блок.
Плочата и противотежестта са две важни части на флюгера при определяне на масите на вятъра. Трябва да помислите за тяхното балансиране предварително.

Свързани публикации