Направи си сам хребет на покрива

Селското строителство е привлекателно не само като възможност да се отдалечите от шумния град, но и да подготвите жилища за себе си, построени практически сами. Разбира се, това няма да стане без участието на специалисти, но с определено желание можете да направите хребет на покрива със собствените си ръце, както и някои други елементи.

Разновидности и характеристики
В този случай ще говорим за покривни елементи, които се предлагат в различни форми, видове и размери. За какво са необходими? Факт е, че покривните материали са подредени така, че да има малка празнина между тях в горната точка. Това е необходимо, за да се осигури вентилация и да се отстрани излишната влага, която се е събрала от вътрешната страна на склоновете.

Как да си направим хребет на покрива? Много просто, защото днес във всеки специализиран магазин можете да намерите голям брой готови решения. Като цяло има само два начина.

Първият от тях включва използването на готова версия. В този случай просто трябва да изберете фигурна, релефна, полукръгла, конична или друга форма, която е подходяща за създаване на завършен вид на цялата сграда.
Направете покривно било сами или поръчайте от частни търговци. Обикновено създаването на такъв елемент изисква много малко време и минимум специално оборудване. Ако производството се извършва самостоятелно, тогава вече ще трябва да помислите как да огънете метален лист.
Има готови решения не само за метални плочки, но и за други елементи. Например, производителят на листове Ondulin предлага да се използват продукти, предназначени специално за това покритие. Има и подходящ вариант за херпес зостер, така че по-долу ще говорим за всеки от тях по-подробно.
Как да си направим хребет на покрива
Тук ще говорим за това как се прави метален ъгъл от тънка стомана, използвана за осигуряване на надеждна защита на ставите на склоновете (хребет и щипки). Разбира се, подобни елементи могат да се използват и в долините, но в този случай е необходим малко по-различен метод за огъване на ръбовете. Самата работа се извършва от специалисти, които имат на разположение набор от оборудване, което ви позволява да режете метал и да го огъвате под правилния ъгъл. Всички тези операции могат да се извършват на конвенционална ролкова машина, а броят на работниците е само 2 души.

Свързани публикации