Плюсове и минуси на композитните керемиди

Композитните керемиди често се избират за покриви на покриви. Той има не само предимства, но и недостатъци, така че снимките и реалните отзиви на клиенти ще ви помогнат точно да изберете този материал. Освен това прегледът ще ви каже кой плочки от производител са по-добри и как да ги поставите сами.

Композитните керемиди са първокласен покривен материал. Той е безшевен, лек и естетически приятен. Това може да се обясни с неговата структура. Дизайнът се основава на стоманен лист, който определя формата и твърдостта на продукта.

Този лист е покрит от двете страни със специален състав, който предпазва метала от корозия. По принцип за това се използва алуминиев цинк. Алуминият, който е част от сплавта, гарантира антикорозионни свойства, а цинкът е необходим за галванична защита.

Следващият слой е акрилен грунд. Отзад предпазва повърхността от механични повреди, а отпред подобрява адхезията към основния декоративен слой.

Външният слой акрилен лак предпазва каменния гранулит от неблагоприятни условия и повишава устойчивостта му на UV лъчи. Той е този, който определя дългия експлоатационен живот и естетиката на материала. За повишаване на здравината листовете се държат във фурна с бавна промяна на температурата.

Дебелината на метала варира в диапазона от 0,4-0,9 мм. Колкото по-висок е този показател, толкова по-здраво е покритието и толкова по-скъпо е то.

Качествените проби имат еднаква дебелина по цялата площ. Във всеки случай разликата не трябва да бъде повече от 0,05 мм. В такъв покривен материал се комбинират най-добрите свойства на метала и покритието с полимерно качество.

Свързани публикации