Покривна настилка

Изглежда, че обикновените метеорологични условия, като вятър, сняг и горещо слънце, не могат да представляват голяма опасност за вашия дом, но всъщност ежедневното им въздействие върху покрива може да бъде истинско бедствие за вашия дом, ако е направен от нискокачествени материали. За щастие, съвременните производители на покривни материали предоставиха решение на този проблем и създадоха издръжлив и висококачествен материал – гофриран покрив, способен да предпази къщата от всякакви нещастия на лошото време в продължение на много години.

Сега можете да забравите за тежките и неиздръжливи шисти и да се насладите на работата с покривна настилка. Изработен от поцинкована стомана със или без полимерно покритие, този материал по никакъв начин не отстъпва на металните плочки и има здрави ребра, които могат да издържат на голямо тегло, например сняг през зимата. Покривната настилка също се характеризира с висока твърдост, лесна е за монтаж и е устойчива на различни видове повреди. И ако има такива, тогава те могат лесно да бъдат заменени. Покривна настилка е устойчива на корозия, което значително удължава живота му. Това покритие също ще може да поддържа здравословен вътрешен климат, благодарение на отличните си хидро- и топлоизолационни свойства.

Универсалността на покривна настилка осигурява на неговото полимерно покритие широка гама от цветове, в които може да бъде декориран. Това дава възможност да се избере хармоничен цвят за фасадата на къщата и да изглежда по-привлекателна и завършена. Също така, този материал радва дизайнерите с различните си форми: синусоидални, трапецовидни и размери, което позволява на тези креативни натури да създават уникални сгради с неизменно здрави покриви, включително плоски. Важно е да знаете за системата за покривни ферми. Покривната настилка се използва широко не само в мащабното строителство, но е популярен и сред хората, които решават да придобият лятна къща или да построят селска къща. Всичко е свързано с достъпната цена на този материал в допълнение към неговото високо качество. При монтажа на покрива гофрираните листове се подреждат един върху друг, а фугите им се шляпват на стъпки от 500 мм, като се следи покривът да има достатъчен наклон, в противен случай не може да се избегне проникването на влага. Не е възможно покриването на покрива с велпапе без инженерно изчисление на правилната дебелина и размер на гофрите, така че този покривен материал да издържа на климатични, силови и механични натоварвания. Ето защо, да се свържете със специалист, преди да започнете работа, няма да бъде излишно.

Свързани публикации