Покрив от клетъчен поликарбонат, неговите недостатъци и предимства

Поликарбонатът се използва широко при изграждането на различни видове покриви. Използва се преди всичко за постигане на най-добра осветеност, поради отличното проникване на слънчева светлина през структурата му.

Поликарбонатът има изключителна гъвкавост и е буквално незаменим за покриване на покриви на всякакви оранжерии и различни видове оранжерии. Този материал е отличен капан на ултравиолетова радиация, перфектно се справя с поддържането на желаната температура в помещенията.

В строителството, при покриване на помещения, обикновено се използва клетъчен поликарбонат. Изглежда като произволен панел, който има надлъжни ребра за втвърдяване. Такива панели са изработени от поликарбонатни гранули по метода на екструдиране. Тънките панели се считат за най-простите. Те се състоят само от два слоя. Панелите, които се състоят от три или повече слоя, са много по-дебели и имат най-сложната система от усилватели.

Благодарение на въздушната междина между панелите в структурата на клетъчния поликарбонат се постигат най-големи пропускащи светлина и топлоизолационни свойства. Трябва също да се отбележи, че пропускането на светлина на такъв покривен материал зависи от цвета и дебелината на поликарбоната. Също така е важно да знаете за устройството на фермовата система и плосък покрив.

Най-честите проблеми, които се срещат по време на експлоатацията на поликарбонатен покрив, са нарушения на правилата за монтаж и работа с клетъчен поликарбонат. Също така чест инцидент е появата на парников ефект и натрупването на кондензат вътре в панелите.

Както всички строителни материали, клетъчният поликарбонат има някои недостатъци:

ниска устойчивост на механични повреди.
възможността за абразивно износване;
термично разширение.
Струва си да се отбележи, че при спазване на всички правила за използване и монтаж, покривът, издигнат от клетъчен поликарбонат, ще бъде издръжлив в експлоатация и няма да създаде парников ефект в стаята.

Ако отбележим предимствата на клетъчния поликарбонат, те включват:

съвременни характеристики на пожарна безопасност;
лекота и гъвкавост;
отлична топлоизолация;
якост на огъване и счупване;
висока устойчивост на удар.
Първоначално създаденият поликарбонат служи като идеален материал за използване в оранжерии, оранжерии, за едновременно поддържане на необходимата температура, високо проникване на слънчева светлина.

Днес клетъчният поликарбонат се използва навсякъде и дори там, където неговите топлоизолационни свойства нямат значение. Този строителен материал се използва като покривен материал в отворени конструкции: различни навеси, навеси, тавани.

Възможно е да се създаде равномерно и интензивно осветление при избора на клетъчен поликарбонат. Има отлични свойства за разсейване на светлината и пропускане на светлина. Благодарение на голямото цветово разнообразие от панели, различни дебелини и необходимата текстура, е възможно самостоятелно да се контролира и дори регулира желаната степен на осветеност и да се поддържа стабилна температура в помещението.

Свързани публикации