Технология за полагане на мек покрив

През последните години меките покриви са широко разпространени. Има няколко ключови производители. Този тип покриви изискват малко по-различен монтажен подход от стандартните опции. Какви са предимствата на мекия покрив и какво трябва да се има предвид при монтажа? Това ще бъде обсъдено в статията.

Разновидности на меки покриви

ролков материал;
полимерна мембрана;
меки плочки.
Тези продукти имат някои общи характеристики, но начинът, по който се използват е малко по-различен, така че си струва да ги разгледаме отделно.

ролков материал
Първата версия на мекия покрив не се използва като самостоятелна, а се използва като облицовка за довършителни подови настилки. Теглото му е една трета по-малко от това на топ лака. Двете страни на покривния материал са покрити с талк. Материалът с маркировка RKK се използва и като допълнителен материал за оформянето на пълноценен покривен пай. Но за допълнителна здравина е необходимо добавяне на пясъчна смес или специална троха. Това се дължи на мекотата на материала и нестабилността на слънчевата светлина. Може да служи като хидроизолация за стени, основи или подове между етажите.Той има малко по-голямо тегло, но е в състояние да осигури отлична хидроизолация. Горната страна е обработена с минерални чипове или отсевки от шисти за по-добра защита срещу неблагоприятни фактори. Отвътре е покрита с талк, за да може ролката да се развива свободно при полагане.

Предимствата на този покривен материал включват:

леко тегло;
лекота на монтаж;
химическа инертност;
устойчивост на влага;
биологична стабилност;
дълъг експлоатационен живот.

Благодарение на своя дизайн и метод на производство, материалът е лек, поради което не упражнява допълнителен натиск върху покрива. С известна практика полагането на мек покрив може да се извърши независимо. Това важи за плоски покриви, защото на скатни покриви не можете без партньор. Благодарение на своя състав, мекият покрив е устойчив на повечето химикали. Това не се отнася за специални разтворители, които могат да повредят покривната повърхност. Битумните и полимерните добавки перфектно отблъскват влагата, така че не е нужно да се притеснявате, че проливните дъждове могат да причинят вреда. Облицовъчният материал може да се използва за хидроизолация на основата, което означава, че трябва да е устойчив на бактерии. С правилна инсталация можете да постигнете 10 или повече години експлоатация.

Свързани публикации